Om webbplatsen

Teknik

Denna webbplats är baserat på publiceringssystemet BackNet CMS 4.0, och drivs på Microsoft's ASP.NET plattform. Webbplatsen följer de standarder och riktlinjer W3C har skapat för utveckling av moderna hemsidor vilket innebär att sidans information är separerad från dess design genom att XHTML 1.0 används för att strukturera informationen, och att CSS används för att applicera designen.

Avancerad JavaScript och AJAX-teknik används för att ge besökarna en bättre upplevelse av webbplatsen.

Tillgänglighet

Rekommendationer framtagna av WAI och Verva (24 timmarsmyndigheten) ligger till grund för utformningen av denna webbplats. I grund och botten betyder det att informationen på webbplatsen är tillgänglig för alla, oberoende av webbläsare eller eventuella funktionshinder.

I de fall JavaScript används, är det endast för att komplettera webbplatsens funktionallitet. Vill man använda webbplatsen med JavaScript inaktiverat, så går det precis lika bra.

Navigera med ditt tangentbord

I de flesta webbläsare som finns på marknaden idag finns möjlighet att navigera enbart med hjälp av tangentbordet (utan att använda sig av mus).

  • ALT + pil vänster tar dig tillbaka till sidan du sist besökte
  • ALT + pil höger tar dig ett steg framåt om du har backat med kommandot ovan
  • ENTER väljer en länk eller skickar formulär
  • TAB hoppar mellan länkar och formulärfält

Dessutom har sidan kompletterats med tangentbordsgenvägar framtagna av Funka Nu. Dessa genvägar rekommenderas i Vervas Vägledning 24-timmarswebben och har därför blivit en svensk de facto-standard.

De genvägar som finns tillgängliga på denna webbplats är:

  • S - Hoppa över navigering, hoppa direkt till textinnehållet
  • 0 - Om webbplatsen, tillgänglighetsinformation
  • 1 - Startsida
  • 2 - Nyheter
  • 7 - Kontakt

Sättet att använda sig av dessa genvägar skiljer sig lite beroende på vilken webbläsare du använder. I Internet Explorer trycker du ned ALT + (genväg) samtidigt följt av ENTER och i Mozilla FireFox trycker du ned ALT + SHIFT + (genväg) samtidigt. I Opera trycker du ned SHIFT + ESC följt av din genväg

Denna hemsida / webbplats är producerad av DigiFactory webb- & multimediabyrå AB i Halmstad. Har du synpunkter på webbplatsens teknik eller webbdesign, eller vill du veta mer om tillgänglighet för webbplatser / hemsidor, så är du välkommen att besöka oss på www.digifactory.se.

Referenser

Bilopalen

Bjurab

Bokia

Båstad Företagsby

Cityfastigheter

Destination Hallandssåsen